M8860-2-OK-0299

Företaget

2012 i december grundades JLB Mark och asfalt AB av Per Brangenfeldt från Sjöstugan i Aneby. Per har ett långt förflutet som både asfaltarbetare, arbetsledare och produktionschef i branschen.

2013 var ett år med mycket arbete och JLB blev snabbt en liten aktör på marknaden. Eftersom Per var själv i företaget så plågade han sin far och söner att medverka vid olika arbeten som skulle utföras.

2013 når sitt slut och planer börjar smidas på att köpa ett eget asfaltverk för att kunna blir ännu mer konkurrenskraftig på marknaden. Sagt och gjort, och så blev det. Under vintern 2013-2014 köptes ett asfaltverk i Wroclaw i södra Polen som började monteras ner och transporteras till Sverige för uppmontering. Under samma tid anställdes Morgan Johansson och Hans Lundgren som senare blev delägare i företaget samt fem handplockade yrkesarbetare.

2014 blev ett år där utrycket "två steg framåt och ett tillbaka" blev vida känt.  Att montera ett asfaltverk samtidigt som försäljning, produktion och administration skulle skötas visade sig vara en stor utmaning. Men med alla medverkandes hjälp och förståelse så klarade företaget av resan över förväntan.

2015 fick JLB sina första kommunkontrakt som blev en grund i verksamheten. Certifieringen av produktionskontrollen samt CE-märkningen av asfalt blev klar under Juni månad och nu hade en milstolpe passerats. Säsongen fortlöpte med säkra leveranser från asfaltverket och alla medarbetare ute i fält gjorde sitt yttersta för att leverera den kvalitet och finish som JLB vill skall vara utmärkande för företaget.

 

 

 

 

 

 

JLB MARK & ASFALT AB
Sevedegatan 3
598 37 VIMMERBY
Intranät

Telefon: 070 364 49 20
E-post: info@jlbasfalt.se